Veelgestelde vragen

Ik heb een budgetpolis. Ben ik dan ook verzekerd voor een bevalling in Geboortehuis Maas?

Ja. Ook met een budgetpolis ben je verzekerd voor een bevalling in Geboortehuis Maas. Of deze nu met je verloskundige en kraamverzorgende is, of medisch.

Wordt er gebruik gemaakt van lachgas als pijnbestrijding?

In Geboortehuis Maas is het krijgen van een ruggenprik (epidurale pijnbestrijding) 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk. Een alternatief voor een ruggenprik is een pethidine injectie. Pethidine is een medicijn dat op elk tijdstip gegeven kan worden. Van lachgas maken we geen gebruik.

Mag mijn moeder bij de bevalling aanwezig zijn?

Vanzelfsprekend kan je partner bij de bevalling aanwezig zijn en als je dat wilt nog een tweede of derde persoon. Dit kan je moeder of iemand anders zijn. Bij calamiteiten kunnen we vragen of de extra personen de kamer willen verlaten. Je partner kan altijd blijven.

Mag mijn partner blijven slapen?

Als er medisch gezien geen reden is om na je bevalling in het ziekenhuis te blijven, kun je kiezen voor een verblijf  in GeboorteHotel Maasstad. Daar kan je partner blijven slapen in dezelfde kamer als jij en je baby.

Blijft mijn baby bij me na de bevalling?

De baby blijft bij jou na de bevalling. Als je naar GeboorteHotel Maasstad gaat, slaapt de baby in een wiegje in jouw kamer. Als je naar de verpleegafdeling Verloskunde wordt overgeplaatst, staat het wiegje van de baby naast jouw bed.

Wanneer mag ik mijn kraamtijd in GeboorteHotel Maasstad doorbrengen?

Na je bevalling kun je op medische indicatie worden overgeplaatst naar het GeboorteHotel Maasstad om het vervolg van je kraamtijd door te brengen. Uiteraard kun je er ook zelf voor kiezen om bij ons te verblijven wanneer je in het ziekenhuis op medische indicatie uitbehandeld bent. Als het thuis te druk of te klein is of je wilt niet zo veel mensen over de vloer hebben, dan is het GeboorteHotel Maasstad een prima plek om de kraamtijd door te brengen.

Uiteraard is het ook mogelijk om zonder medische indicatie een aantal dagen in het GeboorteHotel door te brengen en daarna voor de resterende uren kraamzorg thuis te hebben. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om te vragen hoe je verzekerd bent en wat de mogelijkheden bij jouw verzekering zijn.

Als ik in Geboortehuis Maas wil bevallen moet ik mij dan inschrijven?

Als je in Geboortehuis Maas wilt bevallen met je verloskundige en een kraamverzorgende van het GeboorteHotel, dan moet je jezelf inschrijven. Klik hier om jezelf in te schrijven.