De bevalling

Ben je benieuwd hoe het is om te bevallen in Geboortehuis Maas? Deze film laat je zien dat alle zorgprofessionals; verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen en kraamverzorgden om jou heen staan om je te begeleiden, steunen, gerust te stellen, coachen en te handelen waar nodig tijdens je bevalling.
Wij zijn er voor jou, je partner en de kleine!

In Geboortehuis Maas kun je zonder medische indicatie en onder begeleiding van je eigen vertrouwde verloskundige en een ‘persoonlijke’ kraamverzorgende bevallen. Mocht het nodig zijn, dan is medische zorg meteen voorhanden op dezelfde kamer. Het medische team vervangt dan het team van de verloskundige en de kraamverzorgende. Je blijft dan op dezelfde kamer en de gynaecoloog van het Maasstad Ziekenhuis beoordeelt dan de indicatie en neemt, daar waar nodig, de zorg direct over. Want Geboortehuis Maas is het verloscentrum van het Maasstad Ziekenhuis. Alle zorg komt naar jou toe! In Geboortehuis Maas werken het GeboorteHotel Maasstad, verloskundigenpraktijken uit de regio Rijnmond-Zuid en het Maasstad Ziekenhuis nauw met elkaar samen. We bieden geboortezorg die bij jóu past onder één dak.

Als al van tevoren vast staat dat je onder begeleiding van een gynaecoloog bevalt, doe je dat ook in Geboortehuis Maas. In dat geval is het team van de gynaecoloog en de gespecialiseerd verpleegkundige er vanaf het begin van je bevalling bij betrokken.

Bij zowel een poliklinische bevalling als een bevalling op medische indicatie ben je dus in Geboortehuis Maas in goede handen. Geboortehuis Maas is compleet uitgerust om alle mogelijke situaties rondom een bevalling op te vangen. Er is sprake van een medische indicatie bij een bevalling als de kans op complicaties voor de moeder of het kind tijdens de zwangerschap en/ of tijdens de bevalling verhoogd is. Bijvoorbeeld bij problemen tijdens eerdere zwangerschappen of na een eerdere keizersnede. Andere voorbeelden zijn: suikerziekte in de zwangerschap, een kindje dat niet goed groeit of het gebruik van bepaalde medicatie.

Bekijk ook: