Verloskamers

Wil je een virtueel kijkje nemen in één van onze verloskamers? Dat kan. Hier laat onze verpleegkundige Lorraine je een verloskamer zien en vertelt wat je kunt verwachten als je bij ons komt bevallen.

De verloskamers in Geboortehuis Maas hebben een eigen badkamer met bad of douche, en eigen toilet. Daarnaast zijn er ruimtes waar de kinderarts de pasgeborene zo nodig kan onderzoeken. Vanzelfsprekend kan je partner bij de bevalling aanwezig zijn en als je dat wilt nog een tweede of derde persoon. Bij calamiteiten kunnen we vragen of de extra personen de kamer willen verlaten.

We doen er alles aan om je partner bij jou op de kamer te laten slapen. Als dit niet lukt op de kamer in het Maasstad Ziekenhuis, dan kunnen wij voor je partner ook een kamer tegen een (kleine) vergoeding boeken in GeboorteHotel Maasstad. Dit is op een steenworp afstand van de afdeling Verloskunde. Wij willen je de beste en meest persoonlijke zorg geven die mogelijk is.

Het Maasstad Ziekenhuis is een erkend opleidingsziekenhuis en lid van de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Alleen ziekenhuizen die hooggespecialiseerde medische zorg leveren en veel aandacht besteden aan opleidingen, onderwijs en onderzoek worden toegelaten tot de STZ. Omdat je in een opleidingsziekenhuis bevalt, kan het gebeuren dat bij de bevalling, naast je verloskundige of arts-assistent gynaecologie, ook personeel in opleiding aanwezig is. Dit gebeurt uiteraard alleen als je hiertegen geen bezwaar hebt. Dit kan een verpleegkundige in opleiding zijn, een verloskundige in opleiding of een arts in opleiding (een coassistent).

Bekijk ook: