Video’s Geboortehuis Maas

Ben je benieuwd hoe het is om te bevallen in Geboortehuis Maas?

Deze films laten je zien dat alle zorgprofessionals; verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen en kraamverzorgden om jou heen staan om je te begeleiden, steunen, gerust te stellen, coachen en te handelen waar nodig tijdens je bevalling.
Wij zijn er voor jou, je partner en de kleine!

Neem een virtueel kijkje in de verloskamer van Geboortehuis Maas.

Wil je zien hoe het er aan toe gaat als je komt bevallen in Geboortehuis Maas?

In onderstaande film kun je zien hoe het gaat als je onder leiding van je eigen verloskundige komt bevallen, maar ook als je bevalt onder begeleiding van de gynaecoloog. Ook laten we je zien hoe het gaat als je een ruggenprik krijgt.
LET OP: De route naar de verloskamers die te zien is in onderstaande film is gewijzigd. Hier vind je de juiste route naar de verloskamers van Geboortehuis Maas.

Video: Bevallen in Geboortehuis Maas

Verloskundige Djanifa aan het woord

Verloskundige Djanifa (Verloskundige Zuidwijk) vertelt hoe zij vrouwen begeleidt op hun reis naar het moederschap. Zowel bij de zwangere thuis als in Geboortehuis Maas begeleid zij vrouwen en hun partner tijdens de bevalling.

Samenwerking verloskundigen en gynaecologen

Lezing door gynaecoloog Jolise Martens over de samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen binnen Geboortehuis Maas. Zij gaat ook in op de begeleiding, steun, coaching en waar nodig het handelen tijdens je bevalling door zorgprofessionals.

Video: gynaecologen staan voor jou klaar in Geboortehuis Maas

Kraamverzorgster Mirelle aan het woord

Kraamverzorgster Mirella van Kraamzorg Rotterdam vertelt over haar ervaringen als kraamverzorgende. Zij vertelt wat een kraamverzorgster voor jou, de baby en je partner kan betekenen tijdens en na de bevalling.

Video: een kijkje in de wereld van een kraamverzorgende

De vormen van verdoving (anesthesie)

In deze film vertellen we hoe het gaat als je anesthesie krijgt in het Maasstad Ziekenhuis. Bij een bevalling is niet alle informatie uit deze film van toepassing. Hieronder geven we aan welke delen het belangrijkste zijn.

Ruggenprik bij een keizersnede (spinale anesthesie) > van minuut 2.42 tot ongeveer 4.22.

In het filmpje kun je zien hoe een ruggenprik geplaatst wordt bij een keizersnede. Door de verdoving merk je niets van de keizersnede, maar als je dat wilt, kun je op schermen meekijken naar de geboorte van jouw kind.

Ruggenprik bij een bevalling (epidurale anesthesie) > van minuut 4.25 tot ongeveer 5.28

In het filmpje kun je zien hoe een ruggenprik geplaatst wordt als pijnbestrijding tijdens de bevalling. De ruggenprik wordt in de onderrug geplaatst, in het filmpje zie je een plaatsing in de bovenrug.

De verdoving werkt tot het eind van de bevalling en hierdoor voel je bijna niets meer van de pijn van de weeën. Op het moment van de ontsluiting voel je wel de druk van het hoofdje van de baby. Dit gevoel is ook nodig om uiteindelijk te kunnen persen.

Bekijk ook: