Borstvoeding in Geboortehuis Maas

Geboortehuis Maas en de verpleegafdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis voeren een borstvoedingsvriendelijk beleid. Het Maasstad Ziekenhuis is sinds 1 februari 2012 in het bezit van het borstvoedingscertificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding.

De smiley is het kwaliteitskeurmerk van de vereniging Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door de voorzieningen voor kind en ouders. Er bestaan drie verschillende smileys, namelijk verpleegafdeling, dagbehandeling en afdeling Verloskunde. Maasstad Ziekenhuis heeft twee van de drie smileys toegewezen gekregen door Kind en Ziekenhuis. Eén voor de verpleegafdeling en één voor de dagbehandeling.

Voorlichting over voeding van uw baby
Voor aanstaande moeders en hun partner biedt de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis informatie over de voeding en de behoefte van uw baby aan. U kunt kiezen:

  • om naar een informatiemiddag te komen waar onze lactatiekundige u uitgebreid informeert over het geven van borstvoeding.
  • of een presentatie die u digitaal ontvangt en u zelf thuis in uw eigen tempo bekijkt.

Kijk hier voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden of de presentatie kunt aanvragen.

Heeft u vragen over de voeding voor uw baby voor of na uw bevalling? Neem dan contact op met de lactatiekundige via Lactatiekundige@maasstadziekenhuis.nl.

Bekijk ook: