Borstvoeding in Geboortehuis Maas

Geboortehuis Maas en de verpleegafdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis voeren een borstvoedingsvriendelijk beleid. Het Maasstad Ziekenhuis is sinds 1 februari 2012 in het bezit van het borstvoedingscertificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding.

De smiley is het kwaliteitskeurmerk van de vereniging Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door de voorzieningen voor kind en ouders. Er bestaan drie verschillende smileys, namelijk verpleegafdeling, dagbehandeling en afdeling Verloskunde. Maasstad Ziekenhuis heeft twee van de drie smileys toegewezen gekregen door Kind en Ziekenhuis. Eén voor de verpleegafdeling en één voor de dagbehandeling.

Presentatie over borstvoeding
Voor aanstaande moeders en hun partner heeft de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis een ingesproken PowerPoint presentatie gemaakt over de voeding en de behoeften van uw baby.

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor uw baby. Niet alle ouders zijn zich ervan bewust hoe belangrijk de voorbereiding op deze periode is.

Uit onderzoek is gebleken dat ouders die zich goed hebben voorbereid, de borstvoedingsperiode prettiger ervaren. Deze presentatie kan bijdragen aan de voorbereiding.

Kijk hier voor meer informatie en hoe u de presentatie kunt aanvragen.

Heeft u vragen over de voeding voor uw baby voor of na uw bevalling? Neem dan contact op met de lactatiekundige via Lactatiekundige@maasstadziekenhuis.nl.

Bekijk ook: