Borstvoeding in Geboortehuis Maas

Geboortehuis Maas en de verpleegafdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis voeren een borstvoedingsvriendelijk beleid. Het Maasstad Ziekenhuis is sinds 1 februari 2012 in het bezit van het borstvoedingscertificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding.

De smiley is het kwaliteitskeurmerk van de vereniging Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door de voorzieningen voor kind en ouders. Er bestaan drie verschillende smileys, namelijk verpleegafdeling, dagbehandeling en afdeling Verloskunde. Maasstad Ziekenhuis heeft twee van de drie smileys toegewezen gekregen door Kind en Ziekenhuis. Eén voor de verpleegafdeling en één voor de dagbehandeling.

Voorlichtingsavonden over borstvoeding
Voor aanstaande moeders en hun partner organiseert de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis, maandelijks (online) voorlichtingsavonden over borstvoeding. De voorlichting wordt gegeven door een lactatiekundige van het Maasstad Ziekenhuis. Tijdens de voorlichtingsavond kunt u met al uw vragen bij de deskundigen terecht. Bekijk hier wanneer de voorlichtingsavonden plaatsvinden. Bent u niet in de gelegenheid om een online bijeenkomst bij te wonen, dan kunt u via het aanmeldformulier ook een ingesproken PowerPoint presentatie aanvragen.

Heeft u vragen of bent u uitgerekend voor de eerstvolgende voorlichtingsavond en wilt u graag voorlichting ontvangen over de voeding voor uw baby? Neem dan contact op met de lactatiekundige via Lactatiekundige@maasstadziekenhuis.nl.

Bent u onlangs bevallen en heeft u vragen over borstvoeding, ook dan kunt u terecht bij onze lactatiekundige via Lactatiekundige@maasstadziekenhuis.nl.

Bekijk ook: