Borstvoeding in Geboortehuis Maas

Geboortehuis Maas en de verpleegafdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis voeren een borstvoedingsvriendelijk beleid. Het Maasstad Ziekenhuis is sinds 1 februari 2012 in het bezit van het borstvoedingscertificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding.

De smiley is het kwaliteitskeurmerk van de vereniging Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door de voorzieningen voor kind en ouders. Er bestaan drie verschillende smileys, namelijk verpleegafdeling, dagbehandeling en afdeling Verloskunde. Maasstad Ziekenhuis heeft twee van de drie smileys toegewezen gekregen door Kind en Ziekenhuis. Eén voor de verpleegafdeling en één voor de dagbehandeling.

Voorlichtingsavonden over borstvoeding
Voor aanstaande moeders en hun partner organiseert de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis, maandelijks voorlichtingsavonden over borstvoeding. De voorlichting wordt gegeven door een lactatiekundige van het Maasstad Ziekenhuis. Tijdens de voorlichtingsavond kunt u met al uw vragen bij de deskundigen terecht. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Bekijk hier wanneer de voorlichtingsavonden plaatsvinden.

Borstvoedingscafé
Het doel is om een plek te creëren waar moeders die borstvoeding geven elkaar kunnen ontmoeten. Het is goed om ervaringen met elkaar te delen, elkaar steun te bieden maar het is natuurlijk ook gewoon gezellig. Er is een lactatiekundige van het Maasstad Ziekenhuis aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden. Bekijk hier alle informatie over het Borstvoedingscafé.

Open Podium, het kanaal van Open Rotterdam, heeft een item gemaakt over het borstvoedingscafé van het Maasstad Ziekenhuis. Bekijk het filmpje en krijg een idee van het borstvoedingscafé.

Bekijk ook: