Verpleegafdeling Verloskunde

De afdeling Verloskunde is onderdeel van de Ouder en Kind eenheid en heeft 4 gezinssuites, een aantal 1-persoonskamers en een 4-persoonskamer. Als je na de bevalling nog medische of verpleegkundige zorg nodig hebt, dan gebeurt dit op de verpleegafdeling Verloskunde samen met je baby. De afdeling hanteert het ‘rooming-in-principe’. Dit houdt in dat je baby naast jouw bed in zijn of haar bedje ligt. Zodra je dit zelf wilt en kunt, ondersteunen we je bij het baden en verzorgen van je baby, zodat je de zorg steeds meer zelf kunt gaan doen.

Je partner is welkom van 08.00 – 22.00 uur. We doen ons best om je partner bij jou op de kamer te laten slapen. Dit is afhankelijk van de kamer waar je verblijft en je gezondheid (op een 4 persoonskamer is dit niet mogelijk). Als je bent bevallen kan je partner altijd bij jullie op de kamer verblijven. Wij willen je de beste en meest persoonlijke zorg geven die mogelijk is.

Voor het geven van kunstvoeding luisteren we natuurlijk naar jouw wensen en passen we onze zorg aan, aan het ritme van je baby. Borstvoeding gebeurt op verzoek van de baby (‘on demand’). De afdelingsarts komt elke dag bij je langs en bespreekt jouw medische situatie.

Bezoekersregeling:

  • Je partner is samen met eventuele broertjes of zusjes van de baby van 08.00 tot 22.00 uur welkom. Het rustuur is van 12.00 tot 14.00 uur.
  • Tijdens het bezoekuur van 14.00 tot 19.30 uur zijn naast de partner en broertjes en zusjes van de baby per dag 2 volwassenen welkom.
  • Lig je op een 4-persoonskamer, dan mogen er naast je partner maximaal 2 personen tegelijk op bezoek komen.

Bekijk ook: