Verpleegafdeling Verloskunde

Mocht je na de bevalling nog medische of verpleegkundige zorg nodig hebben, dan gebeurt dit op de verpleegafdeling Verloskunde. We doen er alles aan om je partner bij jou op de kamer te laten slapen als je dit graag wilt. Als dit niet lukt op de kamer in het Maasstad Ziekenhuis, dan kunnen wij voor je partner ook een kamer tegen een (kleine) vergoeding boeken in GeboorteHotel Maasstad. Dit is op een steenworp afstand van de afdeling Verloskunde. Wij willen je de beste en meest persoonlijke zorg geven die mogelijk is.

De afdeling hanteert het ‘rooming-in-principe’. Dit houdt in dat je baby naast jou bed in zijn of haar bedje ligt. Zodra je dit zelf wilt en kunt, ondersteunen we je bij het baden en verzorgen van je baby, zodat je de zorg steeds meer zelf kunt gaan doen.

Voor het geven van kunstvoeding luisteren we natuurlijk naar jouw wensen en passen we onze zorg aan, aan het ritme van je baby. Borstvoeding gebeurt op verzoek van de baby (‘on demand’). De afdelingsarts komt elke dag bij je langs en bespreekt jouw medische situatie.

Bezoekersregeling:

  • Je partner is van 08.00 tot 22.00 uur welkom. Het rustuur is van 12.00 uur tot 14.00 uur.
  • Tijdens het bezoekuur van 15.00-19.00 uur zijn naast de partner per dag 1 volwassene en maximaal 2 broers/zussen (onder de 12 jaar) van de baby welkom.

Bekijk ook: