Nick kwam ter wereld via een geplande keizersnede: “Als ik terugkijk op zijn geboorte ben ik dolgelukkig!”

Wij zijn trots op ‘onze’ baby’s net als hun ouders en dat willen we graag laten zien. Daarom bieden we elke maand een podium aan ouders om over hun trots te vertellen. Deze maand de moeder van Nick:

“In 2012 heb ik drie buikoperaties ondergaan, waarbij ik voorafgaand aan de operatie niet wist of mijn baarmoeder verwijderd zou worden tijdens de ingreep. Gelukkig was dit niet het geval. We hadden nooit durven dromen dat we uiteindelijk nog twee kinderen zouden krijgen.

Door de buikoperaties in het verleden, was direct tijdens mijn zwangerschap duidelijk dat de baby geboren zou worden middels een geplande keizersnede. Zowel bij de zwangerschap van mijn dochter Jolise (2) als nu bij Nick.

De eerdere keizersnede bij mijn dochter was niet prettig verlopen. Om die reden heb ik vroegtijdig in mijn zwangerschap een gesprek met de anesthesist aangevraagd, om duidelijke afspraken te maken. Als ik nu terugkijk op de geboorte van Nick ben ik dolgelukkig! Iedereen was op de dag van de keizersnede op de hoogte van mijn situatie. Ze hebben alle tijd voor me genomen om de stappen uit te leggen en rustig alles door te nemen. De medewerkers van Geboortehuis Maas hebben mij vertrouwen gegeven. Hierdoor heb ik de kans gekregen om de geboorte van Nick op een goede manier te ervaren. Ik heb alles mee kunnen kijken op het televisiescherm op de operatiekamer die bij mijn hoofd was opgesteld. Dat was een hele mooie ervaring. Nadat Nick geboren is, heeft hij nog de gehele ingreep bij mij gelegen. Heel fijn!

Ik ben enorm blij met het gehele OK-team. Ze hebben me super begeleid. Ook op de kraamafdeling ben ik goed verzorgd en geholpen. Ze namen me serieus toen mijn pijnpomp onvoldoende werkte. Al met al een hele fijne ervaring in Geboortehuis Maas.”

Wil je meer weten over hoe een keizersnede in Geboortehuis Maas verloopt? Bekijk hier de fotopresentatie.

Jouw baby, de baby van de volgende maand?

Is jouw kind ook in Geboortehuis Maas geboren? Stuur de mooiste, leukste of liefste foto van je baby naar info@geboortehuismaas.nl en vermeld daarbij zijn of haar naam, geboortedatum en waarom deze baby dé ‘Baby van de Maand’ is. Uit alle ingezonden foto’s kiezen wij elke maand een ‘Baby van de Maand’. De ‘Baby van de Maand’ prijkt een maand lang op onze website samen met een korte tekst van de trotse ouders. Bovendien ontvangt de kersverse baby een cadeau.

Met het inzenden van een foto doe je afstand van publicatie- of auteursrechten v.w.b. publicatie door of namens Maasstad Ziekenhuis en Geboortehuis Maas in verschillende communicatiemiddelen, zoals de website, social media, persberichtgevingen etc aangaande Baby van de Maand. Alle ingezonden foto’s worden geplaatst op het Pinterest account van het Maasstad Ziekenhuis.