Eerste zomerbaby ziet levenslicht in Geboortehuis Maas

Op de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis werd om 18.17 uur op zondag 21 juni de eerste baby van deze zomer geboren. Daniëlle Kwint en Patrick Flux zijn de trotse ouders van zomerbaby Stefan Edwin Flux. De kersverse mama kreeg een zomers boeket en een heerlijke taart uit handen van medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis en het GeboorteHotel. Ook  zoon Stefan werd niet vergeten. Hij kreeg een Panda Maas knuffel en een badjasje van het GeboorteHotel. “Stefan doet het hartstikke goed. Hij is zo zoet. Het is heel bijzonder om moeder te zijn, dit is niet te beschrijven.”, aldus de trotse moeder.

Patiëntgericht Geboortehuis Maas door intensieve samenwerking

Het Maasstad Ziekenhuis, GeboorteHotel Maasstad en de verloskundigenpraktijken uit de regio Rijnmond-Zuid werken samen aan goede en veilige geboortezorg. Jaarlijks bevallen er  ruim 2000 vrouwen in het Maasstad Ziekenhuis. De poliklinische bevallingen vinden plaats onder begeleiding van de verloskundigen en met hulp van een kraamverzorgende van GeboorteHotel Maasstad in de vernieuwde verloskamers van het Maasstad Ziekenhuis. Na de bevalling wordt de moeder de mogelijkheid geboden gebruik te maken van het 24-uurs verblijf in GeboorteHotel Maasstad, zodat ook de partner bij moeder en kind in dezelfde kamer kan overnachten. Mocht de bevalling medisch worden dan komt de gynaecoloog met gespecialiseerd verpleegkundige naar de kamer. Na de bevalling met medische indicaties worden de moeder/partner en kind een aantal dagen naar het GeboorteHotel Maasstad overgeplaatst. Voor dit verblijf wordt geen extra bijdrage berekend.

Zaterdag 4 juli feestelijke kraammarkt

Vanaf zaterdag 4 juli heet het Verloscentrum in het Maasstad Ziekenhuis officieel Geboortehuis Maas. Om dit te vieren is er een uitgebreide feestelijke kraammarkt. Iedereen is van harte welkom op deze dag tussen 11.00 – 15.00 uur in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis en het GeboorteHotel Maasstad. Verschillende winkels, organisaties en bedrijven die op allerlei manieren diensten aanbieden aan aanstaande moeders en hun baby’s zijn op deze markt aanwezig. Ook zijn er leuke activiteiten voor de kinderen. Verpleegkundigen, kraamverzorgenden en verloskundigen beantwoorden alle vragen van de bezoekers. Tevens worden er rondleidingen georganiseerd zodat een kijkje kan worden genomen in het Verloscentrum van Geboortehuis Maas en in het GeboorteHotel Maasstad.