“De deskundigheid van de medewerkers geeft me een veilig gevoel”

“Ik kom uit Dinteloord en wil graag in het Maasstad Ziekenhuis bevallen. Het is wel wat verder dan de ziekenhuizen hier, maar dat vind ik niet erg. Waarom? Dit ziekenhuis ken ik van jongs af aan en mijn familie woont om de hoek. Dat is vertrouwd. En als je misschien een paar nachtjes moet blijven slapen dan is het Maasstad Ziekenhuis voor ons gezin praktisch. Bovendien zijn al mijn gegevens al in het ziekenhuis bekend, en dat is wel zo prettig.”

Bewuste keuze Maasstad Ziekenhuis

“Ik beviel ruim vijf weken te vroeg van mijn eerste, Quinten. Het was hectisch en schrikken. Ik moest naar het ziekenhuis en ik koos voor het Maasstad Ziekenhuis. Mijn verloskundige kwam vanwege de afstand niet mee. In het Maasstad Ziekenhuis hadden ze het beste met me voor en gaven ze me goede begeleiding. Quinten moest naar de afdeling Neonatologie. Ze gaven me het gevoel dat wij ons zeker wel zouden redden. Ook daarom mocht Quinten al na tien dagen mee, terwijl eerder werd gezegd dat hij wel ruim een maand moest blijven. Nu bij mijn tweede zwangerschap kies ik daarom ook voor dit ziekenhuis. Ik ben er in ieder geval in goede handen.”

Pluspunt: de avondspreekuren

“Inmiddels ben ik weer zwanger en de uitgerekende datum is al over tien dagen. De zwangerenspreekuren en echospreekuren verlopen vanwege de eerste bevalling nu ook in het ziekenhuis. Voor mij is dat vanzelfsprekend in het Maasstad Ziekenhuis.
Het is medischer dan bij de verloskundige, dat wel. Maar dat geeft je ook wel weer een veilig gevoel. Je wordt continu in de gaten gehouden. Je kunt altijd aan de bel trekken, en dan word je binnenstebuiten gekeerd. Nu zijn die spreekuren ook in de avond. Dat is zeker een pluspunt want ik had dat beter kunnen combineren met mijn werk en mijn zoontje. Mijn zoontje ging overdag wel mee naar bijvoorbeeld de echospreekuren. Dan krijg je een fotootje mee, erg leuk. De mensen zijn daar erg belangstellend en vriendelijk.”

Hopen op een natuurlijke bevalling

“In het Maasstad Ziekenhuis heb je verschillende soorten pijnbestrijding. Een ruggenprik kan daar altijd. Zelf hoop ik nu op een meer natuurlijke bevalling en daarom wil ik het zonder pijnbestrijding doen. Maar misschien dat ik tijdens de bevalling van gedachten verander. Ik ga nog maar eens informeren welke pijnbestrijding in mijn geval mogelijk is.”