Geboorteaangifte nu ook mogelijk in Maasstad Ziekenhuis

Ouders doen aangifte

De geboorte van een baby aangeven kan sinds vandaag ook in het Maasstad Ziekenhuis. Daar is, bij de afdeling Geboortehuis Maas, een Geboorteaangifteloket gevestigd van de Gemeente Rotterdam. Ouders hoeven daarvoor niet langer naar één van de ‘stadswinkels’ van de Gemeente Rotterdam. Ook baby’s die elders in Rotterdam zijn geboren en verblijven op de afdeling Kindergeneeskunde/Neonatologie van het Maasstad Ziekenhuis kunnen er worden aangegeven. Het is in dat laatste geval niet vereist dat de moeder verblijft in GeboorteHotel Maasstad of is opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis.

Openingstijden
Het loket in het Maasstad Ziekenhuis is iedere maandag en donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Een ambtenaar van de Gemeente Rotterdam is dan aanwezig om de aangiftes te verwerken. Net als bij de stadswinkels moet vooraf een afspraak worden gemaakt. “De gemeente Rotterdam is heel tevreden met deze samenwerking. Met de komst van dit Geboorteloket werken we aan één van onze speerpunten: het realiseren van een flexibelere en toegankelijkere dienstverlening”, aldus een woordvoerder van de Gemeente Rotterdam.

Extra service
Kersverse moeder Mirella: “Ik ben na de bevalling van onze kinderen opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis. Doordat het nu mogelijk is om in het ziekenhuis aangifte te doen, hebben we dit als ouders samen kunnen doen. Dat vind ik heel fijn.” Ook GeboorteHotel Maasstad en het Maasstad Ziekenhuis zijn blij met de extra service. “Bij de geboorte van een baby komt al zoveel kijken voor ouders. Het is fijn als je de geboorteaangifte dan op dezelfde plek kunt doen als waar je baby verblijft”, aldus Gerard Weel, manager GeboorteHotel Maasstad. Harald Toppen, teamleider Gynaecologie en Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis vult aan: “Om zoveel mogelijk ouders te laten profiteren van het loket hebben we goed gekeken welke dagen en tijden het meest geschikt zouden zijn.”

Geboortehuis Maas
Het Maasstad Ziekenhuis, GeboorteHotel Maasstad en de verloskundigenpraktijken uit de regio Rotterdam-Rijnmond werken al geruime tijd samen aan goede en veilige geboortezorg, die past binnen de huidige ontwikkelingen. Zij doen dit onder de naam ‘Geboortehuis Maas’. In Geboortehuis Maas kan zonder medische indicatie en onder begeleiding van de eigen verloskundige – en een kraamverzorgende van het GeboorteHotel – worden bevallen. Mocht het nodig zijn, dan is medische zorg snel beschikbaar.

Meer informatie geboorteaangifte
Meer informatie over geboorteaangifte in Geboortehuis Maas is te vinden op: www.geboortehuismaas.nl/geboorteaangifte. Algemene informatie over geboorteaangifte is te verkrijgen via: www.rotterdam.nl/geboorteaangifte of telefoonnummer: 14010 (lokaal tarief).