Geboortehuis Maas met navelstrengschaar geopend!

Johan Dorresteijn, bestuurder Maasstad Ziekenhuis, en Marja Huizer, directeur Kraamzorg Rotterdam, openden zaterdag 4 juli Geboortehuis Maas. Dat gebeurde in de stijl van geboortezorg. Met navelstrengscharen knipten zij in de centrale hal van het ziekenhuis linten door van het naambord, dat tussen twee geboorteballonnen hing! Gynaecoloog Leonoor van Eerden en verloskundige Gardy Laurijssen ‘assisteerden’ bij deze feestelijke opening.Vanaf heden heet het verloscentrum van het Maasstad Ziekenhuis Geboortehuis Maas. Deze unieke samenwerking maakt zorg veiliger voor moeder en kind.

Goede zorg voor zwangere vrouw en kind

Johan Dorresteijn riep drie dames uit de doelgroep bij zich. De zwangere Amanda, Hilde en Chantal vertelden dat zij goede zorg voor henzelf en een gezond kindje baren, het allerbelangrijkst vinden.

“We hebben ‘ijzeren gordijnen’ weggehaald tussen alle zorgprofessionals die verantwoordelijk zijn voor moeder en baby. Het werk dat bij elkaar hoort, moet je dan ook samen organiseren. In ons Geboortehuis Maas werken verloskundigen, kraamverzorgenden, gynaecologen, kinderartsen, neonatologen, gespecialiseerd verpleegkundigen goed met elkaar samen. Uniek is dat zij, als dat nodig is, 24 uur per dag, zeven dagen per week kunnen rekenen op anesthesiologen, intensivisten en OK-teams. Door zo’n goede structuur, zijn wij in staat optimale, veilige zorg te leveren aan moeder en kind.”

Gynaecoloog Leonoor van Eerden: “Door op deze manier samen te werken, bieden we de juiste zorg door de juiste zorgverlener op dezelfde plek, namelijk Geboortehuis Maas. We kunnen hierdoor zorg op maat bieden.”

Verloskundige Gardy Laurijssen, zelf 24 weken zwanger, hoopt voor zichzelf en haar baby dezelfde zorg te krijgen, die zij in de samenwerking met Geboortehuis Maas aan de aanstaande moeders en hun pasgeboren kind levert.

CJD0KnXWcAAhU3r