Enthousiaste bezoekers bij ‘Rondom 9 maanden’ in Ahoy

Zaterdagmiddag 7 oktober vond voor het eerst het evenement ‘Rondom 9 maanden’ plaats in Ahoy Rotterdam. Een evenement dat volledig in het teken stond van voorlichting aan (toekomstige) moeders door middel van interessante presentaties, praktische workshops en een leuke kraammarkt. In totaal kwamen er circa 400 bezoekers naar Ahoy.

Zoveel te doen…
Een ZwangerFit workshop, informatie over hoe een bevalling verloopt, de leukste draagdoeken, alles over borstvoeding, de nieuwste babymode, je kleine zien op een 3D echo en nog veel meer was er te zien, horen en beleven bij ‘Rondom 9 maanden’. Vanuit het Maasstad Ziekenhuis waren er onder meer gynaecologen, verpleegkundigen en lactatiekundigen aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien.

Samen optrekken voor goede verloskundige zorg in Rotterdamse regio
‘Rondom 9 maanden’ is een initiatief van Verloskundig Samenwerkingsverband Rotterdam-Zuid (VSV). Een samenwerkingsverband bestaande uit 25 verloskundigenpraktijken, zeven kraamzorgorganisaties en twee ziekenhuizen (Ikazia Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis) die zorg verlenen in het gebied van Rotterdam-Zuid tot aan de Hoeksche Waard. Zij werken samen voor goede verloskundige zorg aan elke (toekomstige) zwangere en pasgeborene, waarbij de vrouw en haar baby centraal staan.